MYY AUTOSI ITSE

Korkeimman myyntihinnan saat myymällä ajoneuvosi itse. Lisäksi jos sinulla on aikaa odottaa 3-6 kuukautta, voi kohdalle osua ostaja, joka etsii juuri sinun autoasi tai kulkuneuvoasi. Tällöin saamasi hinta voi olla jopa 10-20% korkeampi, mitä me voimme maksaa tuotteestasi. Toki saatat joutua esittelemään tuotettasi useille ostajille, ennen kuin paikalle osuu se oikea. Vaihtotarjouksiin ja kyselyihin joudut vastaamaan päivittäin. Toisaalta jos pidät auton myymisestä, voi prosessista jopa nauttia.

Bayliner moottoriveneVeneostajat ovat perinteisesti keski-ikäisiä miehiä, joilla on jo kertynyt hieman säästöjä. Osa on ostamassa ensimmäistä venettä, mutta suurin osa on vaihtamassa isompaan tai uudempaan. Veneostajat ovat pääsääntöisesti aika tietoisia siitä mitä hakevat. Toki joukkoon mahtuu myös "koeajajia", joilla ei ole muuta tarkoitusta kuin polttaa bensojasi ja aikaasi. Pääsääntöisesti suurin osa on kuitenkin ostamassa venettä ihan oikeasti. Voidaksesi myydä veneen itse, on se lähes aina päästävä koeajamaan. GESU ostaa veneitä myös talvella, jolloin otamme riskin tuotteen toimivuudesta, mitä muut eivät tee. Ehdottomasti paras veneen myyntikanava on Nettivene, johon voit veloituksetta laittaa veneesi myyntiin.

MicroCar MC2Moottoripyöräostajat ovat etupäässä miehiä, mutta ikähaitari vaihtelee myytävän moottoripyörän mukaan. Nuoremmat hakevat nopeita kyykkypyöriä ja vanhemmat matka- sekä custompyöriä. Kuten veneostajissa, vanhemmilla on enemmän varallisuutta ja toisaalta he yleensä tietävät mitä hakevat. Nyrkkisääntönä voi pitää, että vanhemman kyykkypyörän myyminen on moninkertainen työ verrattuna uudemman custom-pyörän myymiseen. Kyykkypyörää käy katsomassa iso joukko nuoria ostajaehdokkaita, kun custom-pyörän viereen tulee Matti 50v. Mersullaan ja lyö rahat pöytään. Moottoripyörän myymisessä oleellista on pyörän siisteys ja ehjyys. Risaa ja epäsiistiä pyörää on äärimmäisen vaikea myydä. GESU ostaa paljon juuri rikkinäisiä moottoripyöriä, jotka korjataan omalla korjaamolla ja välitetään moottoripyöräliikkeisiin myyntiin. Ehdottomasti paras myyntikanava on Nettimoto, johon voit veloituksetta laittaa moottoripyöräsi myyntiin.

Hobby 560Matkailuautojen ja asuntovaunujen ostajia kutsutaan karavaanareiksi. Karavaanarit ovat leppoista ja mukavaa porukkaa. Heidän kanssaan asiointi on helppoa sekä jouhevaa. Vaikka voisi luulla, niin karavaanarit eivät ole kovinkaan tarkkoja ostajia, heitä kiinnostaa kokonaisuudet. Yksi oleellinen asia on kosteustarkastukset. Nykyisin vain harvat ostavat matkailuvaunun tai -auton, jos kosteusmittauksia ei ole tehty. Toisaalta myyjän täytyy tuntea vaunun tekniset ominaisuudet hyvin, mitä eroa on ALDE:lla ja Trumaticilla, minkälainen seinärakenne vaunussa on, jne. Johtuen matkailuautojen ja -vaunujen suuresta koosta, niiden säilyttäminen on haasteellista. Tästä syystä monet joutuvat myymään vaununsa tai autonsa nopeasti, esimerkiksi asuntokaupan yhteydessä. GESU:n matkailuvaunuihin ja - autoihin erikoistunut ostaja tietää jo näkemättä eri tuotteiden hyvät ja huonot puolet. Ennen edelleen myyntiä teemme tuotteisiin kosteusmittaukset ja tarvittavat korjaukset. Jos tuotteeseen on jo tehty kosteusmittaus, huomioidaan se ostohinnassa selkeänä korotuksena. Ehdottomasti paras myyntikanava on Nettikaravaani, johon voit veloituksetta laittaa matkailuajoneuvosi myyntiin.

Auris HybridAutonostajat ovat suurin ja moninaisin joukko ihmisiä. Käytännössä sekainen otos 18 - 75 -vuotiaita, eri puolella Suomea asuva ihmisiä. Autonostajat eroavat merkittävästi eri merkkien välillä. Esimerkiksi Volkswagenin ostajat ovat määrätietoisia tuoteostajia, kun taas Citroenin ostajat ovat monesti tunteella ajattelivia taiteilijoita. Urheiluautot menevät nuoremmille ja tila-autot perheellisille. Toisaalta pakettiautoja ostetaan vain yrityskäyttöön, joten arvolisäveron sisältyminen hintaan on ensiarvoisen tärkeää. Tästä syytä kuluttajan on äärimmäisen haasteellista saada omasta pakettiautostaan markkinahintaa. Autonostajat eroavat myös maantieteellisesti hyvin paljon toisistaan, minkä tähden GESU siirtää paljon autoja etelästä pohjoiseen ja toisin päin, riippuen mitkä tuotteet menevät milläkin alueella kaupaksi parhaiten. Suomessa on keskimäärin yli 100.000 käytettyä autoa myynnissä jatkuvasti, joten autokaupassa vaikuttaa vahvasti ostajan markkinat. Autoa myydessä kannattaa varautua esittelemään sitä useille ostajaehdokkaille. Ehdottomasti paras myyntikanava on Nettiauto, johon voit veloituksetta laittaa autosi myyntiin.

OSTETAAN AUTOJA, VENEITÄ, MATKAILUAUTOJA, MOPOAUTOJA JA MOOTTORIPYÖRIÄ