Alfa Romeo logoTYYPPIVIAT ALFA ROMEO

Alfa Romeo kuuluu merkkeihin, josta löytyy kolmea koulukuntaa. Niitä jotka pitävät siitä, niitä jotka eivät pidä ja niitä jotka eivät tiedä siitä mitään. Suomessa Alfa Romeo ei ole koskaan ollut kovin suosittu, johtuen maahantuojan pienistä panostuksista ja toisaalta auton huonommasta luotettavuudesta, joka tulee esille etenkin Suomen kylmässä talvessa. Alfa Romeo on kuitenkin äärimmäisen hieno ja erilainen auto kuin monet muut. Isolla bensakoneella varustettu, ja punainen, Alfa on kaukaisesti Ferrarin esiaste.

Sen minkä ulkonäössä voittaa, häviää luotettavuudessa. Alfa Romeoiden hylkäystilastot katsastuksessa ovat keskimäärin yli 25%, jopa uudemmillakin autoilla. Vaikka monet Alfa Romeoiden omistajat väittävät, että heillä ei ole ollut mitään ongelmia, niin tilastot kertovat toista. DEKRAn julkaisemissa vikatilastoissa, Alfa Romeo pitää vuodesta toiseen pohjapään kärkisijoja.

Alfa Romeoissa on monenlaisia vikoja ja myös yllättäviä. Sähköpuolella ongelmia voi tulla ikkunoiden, turvalaitteiden, käynnistyksen, pyyhkijöiden ja mitä ihmeellisimpien laitteiden kanssa. Moottoripuolella etenkin vanhemmat Alfa Romeot kuluttivat öljyä ja autojen määrään suhteutettuna löytyy myös paljon isoja moottorivaurioita. Alustassa puslat ja pallonivelet kuluvat, ruostevaurioita ja kaikkea muuta epämiellyttävää korjattavaa löytyy Alfa Romeoista.

Jotta ongelma ei olisi pelkästään vioissa, niin lopulta Alfa Romeon omistaja kohtaa todellisen vuoren kiivettäväkseen kun haluaa luopua autostaan. Alfa Romeoiden myyminen on todella takkuista ja pitkävetistä työtä. Kysyntä on alhainen ja edes halvalla hinnalla ne eivät tunnu liikkuvan. Välillä sitten paikalle osuu joku, joka haluaa ostaa itselleen yhden maailman kauneimmista automerkeistä tai muuten vain rakastaa italialaisia. 

Alfa Romeo moottoriOn kuitenkin myönnettävä että Alfa Romeo on hieno auto. Esimerkiksi 159-sarjan autot ovat todella kauniita, hyviä ajaa ja kun moottoriksi valikoituu 3.2litrainen V6 nelivedolla, niin harva perheauto voi tarjota samaa ajoelämystä. Väreistä voi olla montaa mieltä, mutta silti vain punainen kelpaa. 

Alfa Romeo ei ole joka pojan auto. Jos meisseli ei pysy yhtään kädessä, niin autoa jossa takuu on umpeutunut ei kannata ostaa. Alfojen huollot ja korjaukset eivät ole edullisimmasta päästä...ja niitä tulee. Alfa Romeot ovat hankintahinnaltaan edullisia, mutta ylläpitokustannukset ovat suuret. Kannattaakin siis muutaman kerran miettiä, vaikka autokuume ja ensi ihastus onkin korkealla, onko sinulla varaa pitää Alfa Romeota.

Tyyppiviat:
Alfa Romeo 147
Alfa Romeo 156
Alfa Romeo 159