Audi A8AUDI A8 TYYPPIVIAT

Audi A8 mallin valmistaminen aloitettiin jo vuonna 1994. Uudempi korimalli tuli vuonna 2003 ja on täysin eri auto kuin edeltäjänsä. Audi A8 osto ei ole järki- vaan tunneostos. Ylläpitokulut ovat korkeat, kuten kaikilla muillakin isoilla edustusluokan autoilla. Polttoaineen kulutus on vähimmilläänkin korkea ja raskaalla kaasujalalla todella suuri. Toisaalta jokainen kilometri ajaa A8:lla on elämys. 

Katsastuksessa hylkäysprosentti on keskimäärin ollut n. 10.0%. Autojen vähäisyyden vuoksi, syitä ei ole raportoitu erikseen. Voidaan kuitenkin olettaa, että isojen autojen alustaviat ovat tyypillisiä. Alusta joutuu koville, kun massaa on reilusti enemmän kuin pienemmissä autoissa.

Internetistä löytyy väkisin väännettyjä tyyppivika-listoja, mutta ne koskevat enemmänkin vanhempaa korimallia ja muutenkin niihin kannattaa suhtautua varauksella. Erikoisautojen riesa saattaa olla erilaiset pikkuviat. Kaikki korjaaminen on niin kallista, että edelliset omistajat eivät ole viitsineet korjauttaa toisarvoisia vikoja, jotka eivät suoraan vaikuta ajamiseen. Tarkkana omistajana kun alat korjaamaan sähköpeilejä, sisävaloja, katkaisijoita, hanskalokeroita yms, niin laskusta voi yllättäen tulla todella suuri. Jos vanhan ja ison edustusauton aikoo ostaa, niin kannattaa varmistua, että se on ollut hyvällä pidolla.

Audi A8:san hankinta voi olla edullista, mutta ylläpito aivan varmasti kallista. Toki jos on varaa muutaman vuoden vanhaan Audi A8, niin on varaa myös huoltoihin. Mutta kun ostetaan 10 vuotta vanhaa autoa, niin saatetaan unohtaa, että ylläpito on yhtä kallista, ellei kalliimpaa, kuin uudemmassakin. A8:seja on saatavilla monella eri konetyypillä ja joukossa on sellaisiakin harvinaisuuksia kuin 4.0 TDI ja 6.0 W12. Moottoreina nämä ovat mestariteoksia, ajajalle uniikkeja kokemuksia ja korjaamolle kultakaivoksia. Näiden tyyppivioista ei ole kenelläkään tietoa, koska niitä myydään niin harvoin. Jotkut merkkiliikkeet saattavat tietää joitakin lastentauteja, mutta sitä tietoa ei julkisuuteen anneta.

Jos mielesi tekee erilaista autoa ja muutamien tuhansien eurojen pikkukorjaukset eivät kaada talouttasi, niin Audi A8 on mitä mainioin ratkaisu. Takapenkillä on tilaa isommillekin kavereille. Jos kuitenkin ajat paljon yksin, niin suosittelemme hankkimaan ennemmin Audi A5:sen.